Header Voeten Zomerproof
How to

How to: je voeten zomerproof maken

Door: Talita
18/07/2017

Het is zomer en dan mogen je voeten eindelijk weer gezien worden. Tijd om die mooie open hakken weer uit de kast te trekken of die schattige Spaanse sandaaltjes. Maar neem je voeten eerst goed onder handen. Want al die maanden dat ze opgesloten hebben gezeten in zweterige sneakers heeft ze niet veel goeds gedaan. Tijd dus om je voeten zomerproof te maken.

Verwijder overtollig eelt

In die tijd dat je voeten weggestopt zaten in dikke sokken en warme schoenen, hebben ze flink de tijd gehad om vuil en eelt te verzamelen. Daarom is het goed om te beginnen met een voetvijl. Zo verwijder je gemakkelijk overtollig eelt en krijg je zijdezachte voetjes. Gebruik bijvoorbeeld een dubbelzijdige voetvijl voor het grove werk en een zacht eindresultaat. Of gebruik een elektrische voetvijl als snelle oplossing. Tegen hardnekkige eelt kun je ook een eeltschraper gebruiken.

Voeten Zomerproof 2

Een goede crème doet wonderen

Na het scrubben kun je je voeten het beste behandelen met een crème voor langdurige verzorging. Met een goede crème voed en hydrateer je de huid zodat je voeten er voor een langere tijd gezond en stralend blijven uitzien. Kies voor Rituals als je er een echt verwenmomentje van wilt maken. Ga je liever voor een voedende crème op plantenbasis, kies dan een crème van Clarins. En heb je overbelaste voeten? Dan doet de Calendula Rozemarijn voetcrème van Kneipp wonderen.

Voeten Zomerproof 3

Verzorg je teennagels

Nu de voeten on point zijn, is het tijd voor de teennagels. Gebruik een vijl in plaats van een nagelknipper. Zo voorkom je gespleten nagels en verklein je de kans op een ingegroeide nagel. Tip: vijl je nagels altijd één kant op. Als je je nagels van links naar rechts vijlt, raken je nagels en nagellagen snel beschadigd.

En dan nu het leukste gedeelte: nagels lakken!

Als finishing touch hoort er natuurlijk een mooi kleurtje op je teennagels. Je tenen zijn out in the open en klaar om te shinen. Want ze mogen nu best gezien worden in die mooie open sandalen. Ga bijvoorbeeld voor een frisse, zomerse kleur van Essie.

Voeten Zomerproof

De laatste tips

Enkelbandjes

Om je mooi verzorgde voeten extra te laten opvallen, kun je een leuk enkelbandje omdoen. Deze van Oriela bijvoorbeeld. Bovendien geven enkelbandjes je outfit een zomerse touch, win-win situatie dus!

Voetbadje

Als ik een lange, zware dag heb gehad, verwen ik m'n voeten altijd met een voetbadje. Doe wat heerlijk warm water in een badje met een aromatische badolie (eucalyptus is mijn favoriet) en zak lekker onderuit met een goed boek of een goede film...

Talita Kalloe
Talita