Lippen Voller Maken
How to

Zo fake je vollere lippen

Door: Marit
16/04/2017

Het is meer en meer een hype geworden om je lippen extra vol te maken. We willen allemaal wel de mooie volle lippen van Angelina Jolie, toch? Niet iedereen heeft ze, maar lucky us: make-up doet wonderen! Wij vertellen je hoe je volle lippen kunt faken.

Volle lippen

Het kan echt! Zelfs met de meest dunne lippen is het mogelijk volle lippen te creëren. De hele wereld is tegenwoordig begonnen met het contouren van de lippen. Niet alleen je jukbeenderen zijn net wat opvallender te maken, ook met je lippen is dit mogelijk. Met behulp van een concealer, lipliner, lipstick en lipgloss kun jij de natuurlijke vorm van je lippen vergroten.

We waarschuwen je wel dat dit niet binnen 5 minuten is gebeurd. Volle lippen vragen wat tijd en vooral geduld. Een tip vooraf: scrub van te voren zachtjes je lippen, zodat droge velletjes niet meer te zien zijn tijdens en na het contouren van je lippen.

Wauw-effect in 4 stappen

Wij geven je 4 stappen waarmee jij deze optisch volle lippen kunt faken:

 1. Concealer
  Neem een likje concealer op je vinger en breng het op het midden van je lippen aan. Dep hierna ook nog wat onder je lip. Op deze manier worden deze delen gehighlight. Smeer de concealer uit naar je onderlip en blend de concealer tot bovenop de huid van je bovenlip.
 2. Lipliner
  Kies een lipliner uit waar jij je goed bij voelt en breng hem aan op de randen van je lippen. Hier begint de truc van het faken van vollere lippen. Stip net boven je bovenste lip en teken het met de natuurlijke vorm van je lippen uit. Neem een goed geslepen lippenpotlood en trek het potlood verder waar je eigen lippen eigenlijk al zijn gestopt. Doordat je verder gaat op een stukje huid, maak je de lippen net wat groter. Overdrijf hier natuurlijk niet.. want we willen ook weer geen te heftige duckface creëren. Dep met je vinger het potloodlijntje wat lichter, zodat je geen strakke lijnen meer ziet.
 3. Lippenstift
  Hierna volgt de stap om lippenstift aan te brengen. Kijk zelf welke kleur bij jouw huidskleur en look past (zie ook: Tips voor volle lippen). Dit kun je het beste doen met een lip brush. Je kan natuurlijk ook een normale lipstick gebruiken, maar zorg er dan wel voor dat je dit heel dun over het gedeelte met de concealer doet.
 4. Lipgloss
  Je bent bijna lip-ready! Kies een lichte kleur lipgloss (donker kan natuurlijk ook) uit waar een lekkere glitter of glamour touch in zit. Smeer de gloss zachtjes op je lippen. Het resultaat? Vollere lippen die jou een bezoekje aan de botoxkliniek (en een hoop geld) besparen!
Vollere Lippen Faken

Gekke (maar handige) weetjes

We hebben ook nog een aantal gekke weetjes ontdekt over het faken van vollere lippen:

 • Tandenborstel
  We gebruiken de tandenborstel niet alleen voor het poetsen van je tanden, maar ook voor je lippen. Smeer eerst wat vaseline op je lippen en maak met de tandenborstel ronddraaiende bewegingen over je lippen. Dit zorgt ervoor dat je lippen automatisch al wat dikker aanzetten. Maar of het ook lekker aanvoelt…
 • Kaneelpoeder
  Vollere lippen voor een avondje party? Ren naar de keuken en pak wat kaneelpoeder en olijfolie. Meng de twee ingrediënten bij elkaar en ‘scrub’ weer met de tandenborstel over je lippen.
 • Tijgerbalsem
  Ook hier is geen verdere hulp bij nodig. Door de tijgerbalsem zwellen je lippen op en tintelen ze een beetje. Maar kijk wel uit, want smeer je te veel dan zit je de komende dagen op de blaren. Verdun de balsem een klein beetje met wat water en voilà: daar zijn de vollere lippen!
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit