Shutterstock 588817073 1
How to

Meer volume in je haar? Kun je krijgen. Wij verklappen hoe.

Door: Lot
28/01/2017

Niemand op de redactie hier die nee zegt tegen een vollere bos haar. Inmiddels weten we precies wat werkt (en wat niet) als je je zinnen hebt gezet op meer volume:

Conny

Haartype: fijn en futloos (blond)

Volumetrick: “Gebruik altijd volumemousse en laat je haar na het föhnen afkoelen met de koude föhnstand of aan de lucht voordat je de deur uitgaat. Zo 'seal' je het model en het volume in je haar en heb je er dagen plezier van. Wat betreft de dagen erna: droogshampoo, droogshampoo en nog eens droogshampoo voor va-va-volume. Liefst die van Batiste of Aussie.''

Volume Geheimen

Juul

Haartype: droog en fijn (donkerblond)

Volumetrick: “Na lang zoeken en proberen heb ik eindelijk een fijne manier gevonden om meer volume te krijgen in mijn haar. Ik was mijn haar om de dag en gebruik geen conditioner. In plaats daarvan gebruik ik één keer in de week na het wassen een herstellend masker (Total Repair van L’Oréal Elvive). Ja, op deze manier wordt mijn haar minder glad en glanzend, maar er zit wel meer volume in.

In nat haar spray ik voor het föhnen de Sea Salt Spray van TONI&GUY. Zo wordt het nog wat stugger (vind ik fijn). Daarna maak ik met de stijltang nog wat losse krullen (lees: slag) in mijn haar en fixeer ik het met volumepoeder van Taft of de Dry Volume Booster Spray van Gun-Britt (Deense kapper, zie ook: Xelly praat met topstylist en -kapper Gun-Britt over haartrends in Kopenhagen).

Resultaat: niet te perfect, stug en een beetje messy haar met (voor mijn doen) véél volume! Duurt even, maar dan heb je ook wat.”

Sabina

Haartype: vooral véél, maar fijn van structuur (donkerbruin)

Volumetrick: “Met mijn volle, van nature zacht golvende haardos mag ik zeker niet klagen, en dat doe ik dan ook niet. Volume zit er bij mij door mijn vele kruinen (ik heb er vier) vanaf de basis in, echter heeft mijn haar daardoor een heel eigenwijze aanzet. Op bepaalde plekken heb ik wel volume en op andere plekken niet.

Mijn natte haar ondersteboven föhnen biedt uitkomst, maar de dag erna doet het gewoon weer wat het zelf wil: plat liggen. Mijn tip (doe dit vooral niet met fijn haar!): slaap met je haar in een losse knot die je, naar Indiaas gebruik, nog nét niet op je voorhoofd vastzet. Ik weet, het is niet de meest sexy haardracht voor een spannende nacht met je lief, maar de ochtenden zijn daarna wel een stuk gezelliger.

PS: een root-spray doet ook wonderen!''

Knot Maken

Esmee

Haartype: dik en zwaar (blond)

Volumetrick: “Ik gebruik zo min mogelijk stylingproducten in mijn superdikke haar, omdat dat het alleen maar zwaarder maakt – killing voor volume. Om het luchtig en vol te houden, was ik het met een lichtgewicht shampoo zonder verzwarende siliconen en laat ik het erna altijd drogen aan de lucht.”

Lot

Haartype: steil, fijn, veel (donkerblond)

Volumetrick: “Ik ben meestal een lui wezen als het aankomt op haarstyling. Als ik zin heb in meer volume en het is toevallig wasdag, vervang ik de gebruikelijke conditioner voor een leave-in verzorging met volumebooster. Die gaat alleen in de punten en de lengten, niet daarboven.

Is het ochtend, föhn ik het daarna al knedend met mijn vingers droog. ’s Avonds maak ik er een vlecht van die de hele nacht inblijft en die de dag erna voor lekker wat textuur zorgt. Op dagen dat mijn haar niet gewassen hoeft te worden, zweer ik bij volumepoeder: goed inmasseren bij de aanzet geeft van dat sexy Brigitte Bardot volume bovenop.

O, en de aller-allersnelste manier om je haar voller te laten lijken: verhuis je middenscheiding naar opzij of je zijscheiding naar de andere kant. Klaar.”

Author Lot
Lot