Scrub Voor De Man
Voor hem

Voor hem: 5 redenen waarom elke man moet scrubben

Door: Esmée
27/01/2017

Scrubben wordt door mannen misschien meer gezien als routine voor de vrouw. Maar, het is ook zeker aan te raden voor mannen. Wij zetten 5 fijne redenen op een rij om jullie, mannen, te overtuigen om ook een 'potje te scrubben'.

 1. Een gladde huid
  Met scrubben haal je de ophopende dode huidcellen weg, waardoor je schone huid weer tevoorschijn komt. Dode huidcellen kunnen zorgen voor ruwe plekken op de huid, scrubben daarentegen zorgt ervoor dat je huid weer glad wordt.
 2. Obstakels op de huid
  Scrubben kan ook grote impact hebben op je (dagelijkse) scheersessie. Scrubben haalt de dode huidcellen weg en zorgt voor minder ‘obstakels’ tijdens het scheren. Daarnaast heb je minder kans op ingegroeide baardharen. Wanneer je je dode huidcellen namelijk niet wegscrumt, kunnen ze in je haarzakjes gaan zitten.
 3. Onzuiverheden en acne
  Scrubben helpt niet alleen voor fijnere scheerbeurten. Wanneer je een vette huid hebt, leidt dit in sommige gevallen tot acne. Scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen niet in je poriën komen, waardoor je poriën minder groot worden. Zo verklein je door te scrummen dus ook de kans op acne of puistjes.
 4. Fijne lijntjes en rimpels
  Het kan goed zijn dat jij je op dit moment nog totaal geen zorgen maakt over rimpels. Maar, wanneer je ze eenmaal gaat zien, ben je eigenlijk al te laat. Scrubben is geen vervanging voor een goede anti-ageing routine, maar het vermindert wel de (vroege) verschijning van rimpels en lijntjes.
 5. Effectiviteit van gezichtsproducten
  Ophopende huidcellen zorgen voor huidblokkades. Hierdoor kunnen huidproducten niet optimaal hun gang gaan. Zonde van je tijd en geld natuurlijk.

How to?

 • Scrub één tot twee keer per week je huid. Doe dit wel met beleid en ga nooit schrobben!
 • Vermijd de tere huid bij je ogen.
 • Verzorg je huid na een scrubbeurt altijd met een voedende crème.

Scrubben Voor Mannen
Img 3240
Esmée