Bodymisthowto
How to

5 x waarvoor bodymist zich nog meer goed leent

Door: Lot
18/12/2016

Op dagen dat je lekker doch discreet wilt geuren weet je vast wel raad met een bodymist. Maar daarna blijft zo’n flacon meestal maar een beetje werkloos op je badkamerplankje staan. Gemiste kans! Je kunt hem voor nog een heleboel meer inzetten.

Dat een bodymist (of bodyspray) zo fijn subtiel ruikt, komt omdat er een relatief laag percentage geurstoffen in zit, namelijk 1,5 tot 3 %. De rest bestaat uit water, in de meeste gevallen wat alcohol (hoewel er ook alcoholvrije versies zijn) en soms huidverzorgende, hydraterende ingrediënten.

Ter vergelijking: een eau de toilette is voor 5 tot 10% opgebouwd uit geurstoffen en een eau de parfum voor 10 tot 15%. Bij parfums is dat percentage nog hoger, daarin kan tot wel 30% aan geurstoffen zitten. Als je dit soort geconcentreerdere geuren over je hele lichaam zou sprayen, heeft je omgeving een probleem. Met een bodymist kan dat prima. Na één à twee uur is de geur vervlogen en kun je opnieuw sprayen. Tenzij je hem na het douchen of badderen en over een (geurloze) bodylotion hebt aangebracht, dan ‘pakken’ de geurstoffen beter en blijft de geur iets langer hangen.

Hoe dan ook, het effect is altijd licht en verfrissend. En juist daarom is een bodymist stiekem hartstikke multi-inzetbaar. We komen met vijf alternatieve toepassingen,

Bodymistvoorinslaapkamer

1. Als linnenwater

Verstuif wat bodymist over je lakens en kussen, en de hele slaapkamer ruikt schoon en fris. Heb je moeite met in slaap vallen helpt een mist met de kalmerende geur van lavendel of rozenblaadjes je te ontspannen. Ook een optie: spray wat op pasgewassen wasgoed, net voor het strijken. Wel altijd even checken van welk materiaal je beddengoed en kleding gemaakt is. Een bodymist met alcohol kan vlekken geven op tere materialen als zijde en satijn.

2. Voor in je haar

Door een paar keer te spritzen op je borstel voordat je ermee door je haar gaat, laat je elke keer dat je je hoofd draait een zacht geurspoor achter. Rechtstreeks op je haar sprayen is zeker met een mist op basis van alcohol niet slim. Maar ook als er geen alcohol in je bodymist zit, is dit de manier om de geur ervan gelijkmatig over je haar te verdelen.

3. In plaats van geurbuiltjes

Ken je die geurende zakjes om in de kledingkast te leggen of in een la met ondergoed? Als ze na een tijdje zijn uitgewerkt, kun je ze mooi nieuw leven inblazen met een wolkje bodymist.

4. Om je kleding op te frissen

Vervelende geurtjes die in je kleding blijven hangen, bijvoorbeeld na het koken, verdwijnen snel als je het kledingstuk in kwestie ’s nachts buiten hangt en er de ochtend erna een beetje mist overheen sprayt. Ook hier geldt: kies een spray zonder of met een laag percentage alcohol bij kwetsbare materialen.

5. Bij wijze van roomspray

Zomaar wat in het rond sprayen kan, maar probeer je bodyspray ook eens uit op je gordijnen of een lampenkap. Wil je nog snel even de stofzuiger door het huis te halen voor je bezoek arriveert, spray dan wat op een watje en zuig dat als eerste op. Geurt straks de hele kamer lekker.

Author Lot
Lot