Micellair Water
Kort verhaal

Waarom wij niet meer zonder micellair water kunnen

Door: Lot
24/12/2016

Een tijdje geleden gaven we hoog op over cleansing oils, maar micellair water kan er ook wat van! Ze worden vaak aangezien voor de zoveelste lotion of toner, terwijl het toch echt volwaardige reinigers zijn. Deze credits mogen ze op hun conto schrijven:

Ze zijn enorm effectief
Je verwacht het niet van een reiniger met de looks van gewoon kraanwater, en toch is het waar. Micellair water is beslist geen gewoon water. Cleansers als deze zitten vol zogenaamde micellen: onzichtbare reinigingsdeeltjes die uit twee fasen bestaan – een waterfase en een oliefase – en zich bij contact met je huid als een magneet hechten aan make-up en allerlei soorten vuil, inclusief talg en luchtvervuiling. Daarvoor hoef je niet eens heel hard te wrijven en naspoelen is ook overbodig. Doordrenk er gewoon een wattenpad mee en ga daarmee zacht over je gezicht. Dat is het.

Ze doen meteen dienst als oog- en lipreiniger
Die micellaire aantrekkingskracht is zo groot, dat geen enkele make-upformule er veilig voor is (behalve waterproof producten, maar daar zijn aparte micellaire cleansers voor). Ook mascara, eyeliner en lipstick is in een zwiep verwijderd. Draag je daar veel van, kun je voor ogen, lippen en huid het beste steeds een vers watje reserveren. Kost amper extra tijd en zo ben je verzekerd van een brandschoon resultaat.

Remove Makeup

Ze zijn er speciaal voor jouw huid
Micellaire eau’tjes richten zich steeds meer op bepaalde huidtypen of huidwensen. Zo bevatten die voor de gevoelige huid geen parfum, maar wel allerlei milde, kalmerende ingrediënten. Voor de gecombineerde en vette huid zijn vaak stoffen toegevoegd die de talgproductie in balans brengen en je huid mooi mat houden, zoals zink. Voor een huid die vet én gevoelig is, probeer deze van Garnier of van Mixa.

Ze passen in elk ochtendritueel
Voor liefhebbers van tweemaal daags reinigen is micellair water een welkome uitvinding. Ten eerste fiets je hem gemakkelijk in je ochtendprogramma, hoe druk ook. En ten tweede belast je er je huid zo min mogelijk mee, omdat je niet hoeft te boenen noch na hoeft te spoelen met water. Vooral fijn als je huid snel rood of geïrriteerde raakt.

Wil je ze toch als toner gebruikt, ga je gang
Op dagen dat je meer make-up draagt dan normaal voelt reinigen met micellen misschien niet toereikend. Dan is er niks op tegen om voor het eerste schoonmaakwerk een gewone cleanser te pakken en je micellaire water als laatste reinigingsstap in te zetten. Je zult zien dat hij alle restjes vuil, make-up en cleanser absorbeert die anders op je huid achter waren gebleven.

Author Lot
Lot