Wat Te Doen Tegen Vette Huid
Uitgelicht

Last van een vette huid? Dat heb je zo opgelost!

Door: Conny
4/05/2017

Een vette huid is niet altijd even makkelijk onder controle te houden. Glimmers en onzuiverheden liggen op de loer, maar met de juiste verzorging kan ook jij je huid eenvoudig managen. Hoe? Dat lees je nu!

De nadelen van een vette huid

Een vette huid glimt snel en dat is iets wat veel mensen met een glimmende huid stoort. Een glimmende T-zone of zelfs een volledig glimmend gezicht, leidt de aandacht af van de mooie kenmerken van je gezicht en je kunt je daar onzeker door voelen.

Ook is een vette huid gevoeliger voor onzuiverheden. Vanwege de overmatige talgproductie, kunnen poriën sneller verstoppen, waardoor je last krijgt van puistjes of mee-eters. Dit is niet alleen iets waar je tijdens de tienerjaren last van kunt hebben, sommige mensen hebben hun hele leven last van een wat vettere huid.

De voordelen van een vette huid

Een vette huid heeft zeker ook voordelen! Zo is de huid vaak steviger van zichzelf en minder gevoelig voor schade van buitenaf en rimpelvorming. Met een vette huid krijg je soms dus minder snel rimpels!

De huid houdt zichzelf soepel dankzij de hoeveelheid talg, wat ook een soort barrière vormt voor de invloeden van buitenaf. Huidverzorging die geschikt is voor de vette huid is de beste manier om je huid goed in conditie te houden.

Balans is het toverwoord

Je huid in balans houden is het allerbelangrijkst. Er zijn veel huidverzorgingsproducten verkrijgbaar voor de vette huid, maar pas op dat je geen agressieve producten gebruikt die de huidbalans verstoren. Wanneer je producten gebruikt die de huid juist uitdrogen, krijgt je huid een seintje om nog meer talg aan te maken, waardoor je uiteindelijk meer gaat glimmen en de natuurlijke huidbalans verstoort.

Kies liever voor milde producten (zonder alcohol bijvoorbeeld) die zich richten op het verzorgen van een huid met neiging tot glimmen. Zo behoud je de natuurlijke balans en verzorg je de huid met passende producten. Qua textuur kun je bij een vette huid denken aan een face wash als reinigingsgel in plaats van een face lotion of milk om te reinigen, een milde tonic om de laatste make-uprestjes mee te verwijderen en een luchtige gel-crème om de huid te verzorgen in plaats van een rijke, volle crème.

Tips Vette Huid

Matterende tips voor een vette huid

Kies make-up die past bij je huidtype. Kijk maar eens naar de verschillen in foundations. Een vette huid heeft behoefte aan egaliserende, maar luchtige foundations. Opties zijn bijvoorbeeld een cushion foundation of een BB cream of CC cream die ook verzorgend werkt. Een matterende foundation kan ook, maar dan moet je huid van nature wel vlekkeloos zijn, want anders kan je een pancake-effect krijgen door een te matte en dekkende make-up.

Daarnaast is een setting powder of finishing powder een aanrader: dit poeder is doorzichtig en zorgt ervoor dat je make-up op z’n plaats blijft gedurende de dag.

Halverwege de dag last van glimmers? Poeder je gezicht dan even bij met een kleurloos, matterend poeder of van die handige blotting papers, waarmee je de vette delen van de huid weer matteert.

Meer tips over make-up, verzorging en andere Stijl-onderwerpen? Volg ons dan ook op Facebook.

Author Conny
Conny