Haarkleur Passend Bij Huid Header
Uitgelicht

Welke haarkleur past bij mij?

Door: Conny
29/04/2017

Een haarkleur die geweldig staat bij je beste vriendin, staat niet automatisch goed bij jou. Er is een groot verschil tussen het experimenteren met kleur en het vinden van een haarkleur die perfect bij jouw huidskleur en huidtoon past. Zo kom je erachter…

Warme of koele haarkleur?

Om te bepalen of je richting warme of koele tonen moet gaan, verwijder je alle make-up van je gezicht en houd je in daglicht een stuk geel of rood papier naast je gezicht en vervolgens een stuk wit, groen, zilver of blauw papier. Ziet je gezicht er beter uit naast het rode of gele vel? Dan staan warme haartinten je beter en wanneer wit, zilver, groen of blauw beter staat, val je in de categorie koele haarkleur.

Een andere truc om erachter te komen is je vuist in zonlicht omhoog te houden en te kijken of je aderen er groen of blauw uitzien. Meer groen? Dan staan warme tinten je beter. Meer blauw? Dan staan koele tinten je beter.

Onderliggende huidtoon

Kijk naar de onderliggende toon in je huid om de perfecte haarkleur te vinden die past bij jouw huid. Een olijfkleurige huid heeft een groene ondertoon en gaat goed samen met haarkleuren die naar het warme of rode neigen. Iemand met een rode ondertoon in de huid kan beter gaan voor een koele haarkleur zoals ijsblond en mokka bruin.

Heb je een donkere huidskleur? Dan kun je beter wegblijven van kleuren zoals middenbruin of middenblond, want dit zorgt voor gebrek aan contrast en dan ziet je gezicht er flets uit.

Haarkleur Past Bij Huidskleur

Kleur van je ogen

De kleur van je ogen speelt ook een rol. Blauwe ogen lichten op bij koperkleuren of warme tinten rondom het gezicht en bruine ogen zien er helderder uit wanneer je een kleur kiest die je ook terugvindt in de iris van je ogen. Ook kun je de ondertoon van je huid herleiden uit de kleur van je iris: heb je veel goudkleurige vlekjes, dan is de kans groot dat je een warme ondertoon hebt in je huid. Veel groen of blauw erin? Dan ben je meestal een type met een koele ondertoon van je huid.

Tegenovergestelde tint

Om je gezicht zo goed mogelijk uit te laten komen, is de vuistregel dat je altijd een tint voor je haar kiest die het tegenovergestelde is van de ondertoon van je huid. Dus heb je een warme ondertoon in je huid, kies dan een koele haarkleur en vice versa. Er zijn ook types die een beetje van beide ondertonen hebben, een neutrale ondertoon, en dan val je in de gelukkige categorie waarin elke haarkleur je goed staat.

Haarkleuren die passen bij een koele ondertoon

Warme haarkleuren zoals oranje-rood, goudblond, amandelbruin en chocoladebruin staan je goed. Kijk ter inspiratie naar de haarkleur van celebs zoals Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Halle Berry en Kim Kardashian.

Haarkleuren die passen bij een warme ondertoon van je huid

Ga voor koele tinten zoals asbruin, champagne blond, koel en donker bruin of een donkerrode tint. Voor inspiratie kun je kijken naar Kate Middleton, Miley Cyrus, Sophia Vergara en Jennifer Aniston.

Author Conny
Conny