Header Welke Kleur Lippenstift1
Gespot door de redactie

Welke kleur lippenstift past bij jou?

Door: Marit
28/02/2017

Het is soms lastig om de perfecte lippenstift bij je eigen huidskleur te vinden. Waarschijnlijk heb je al tientallen verschillende kleuren uitgeprobeerd en heb je de juiste kleur misschien nog niet gevonden. Wij hebben voor jou uitgezocht welke kleur lippenstift het beste past bij jouw look.

Hoe weet je wat jouw kleur is?

De kleur van de lippenstift moet jou laten stralen en de lippen eruit laten springen. Als je de juiste lippenstift hebt, kan dit een heel mooi effect geven. Maar om een kleur uit te kiezen, is het handig om te weten wat voor soort huidtype jij hebt en waar je nog meer op moet letten.

1. Let op je huidtype

Het is belangrijk om te weten of jij onder de 'warme' of 'koude' tint valt. Er is een handig weetje om erachter te komen wat voor type huid je hebt. Door de kleuren oranje en violet naast je huid te houden, zie je al snel wat voor effect het geeft. De kleur die jouw gezicht een sprankelend effect geeft, is de kleur van jouw huid. Bij oranje heb je juist een hele warme huid en bij violet een wat koelere ondertoon in je huid.

Bij een warme huidskleur kun je denken aan de kleuren: karamel, bruin, oranje, goud en roze rood.

Bij een koude huidskleur passen meer de kleuren als donkerrood, beige of een andere soort met een roze ondertoon.

Article Welke Kleur Lippenstift

2. Let ook op de haarkleur

Licht haar Met een lichte haarkleur is het meestal niet verstandig felle kleuren lippenstift te gebruiken (maar in de zomer kan het weer heel mooi staan als je een beetje bruin bent geworden). Een nude tint of een roze tint past wel goed bij een lichtere haarkleur.

Bekijk hier alle huidskleurige lippenstiften of roze lippenstift.

Donker(blond) haar Bij donker haar past weer de wat donkere lippenstift, zoals de (donker)rode en -roze kleur.

Bekijk hier alle rode lippenstiften.

Rood haar Met een rode gloed in je haar zijn kleuren als oranje, tinten als brons en koper of een bruine gloed mooi bijpassend.

Bekijk hier alle oranje lippenstiften.

Zwart haar Als je echt heel donker of zwart haar hebt, is een bruine of bordeaux kleurige lippenstift vaak de mooiste optie.

Bekijk hier alle bruine lippenstiften.

3. Bekijk jouw kledingstijl

Ook de kleding die jij draagt is bepalend voor de beste kleur lippenstift. Daarbij is het belangrijk dat je de soort gelegenheid natuurlijk ook in de gaten houdt. Welke lippenstift past bij lichte, donkere, rode of zwarte kleding? Check nogmaals het bovenstaande rijtje met tips, passend bij verschillende haarkleuren. Voor kleding geldt namelijk hetzelfde trucje!

Onze top 3 favoriete lippenstiften

Ook voor verschillende huidtypen

1.

Rimmel London Lasting Finish BY KATE 15th anniversary - 54 Rock'n'Roll Nude - Lipstick

Nude lippenstift voor een lichtere huid en lichte haarkleur

Rimmel London Lasting Finish Lipstick By Kate, voor het eerst geïntroduceerd in 2011 ter ere van het 10-jarig jubileum van Rimmel en Kate’s …

Bekijk op bol.com

2.

Maybelline Color Sensational Lipstick - 110 Pink Sugar

Een koelere onderhuid geef je een roze tint

Maybelline Color Sensational lipstick is verkrijgbaar in 24 schitterende kleuren. De kleuren zijn onderverdeeld in 4 kleurfamilies, die same…

Bekijk op bol.com

3.

Revlon Super Lustrous lippenstift Bruin Crème 4,2 g

Met echt donker haar shine je met een bruine lippenstift

Revlon Super Lustrous. Kleurgroep: Bruin, Aantal kleuren: 1 kleuren, Lipstick effect: Hydraterend. Hoeveelheid: 4,2 g. Aantal inbegrepen pro…

Bekijk op bol.com
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit