Hoe Maak Je De Juiste Krul
Uitgelicht

Welke krultang moet ik gebruiken voor welke krul?

Door: Esmée
17/01/2017

Een flinke slag of toch liever pijpenkrullen? Er bestaan een heleboel soorten krultangen en daarom is het af en toe best lastig om de juiste te kunnen kiezen. Maar wij helpen jou daar een handje bij!

Grote krullen

Voor grote krullen, heb je bredere krultang nodig. De diameter van de tang moet 25 millimeter of groter zijn voor een mooie grote krul. Hoe groter de krultang, hoe groter de krul. Als je dus een super brede tang koopt, creëer je meer een slag dan een krul, wat natuurlijk ook super mooi kan zijn.

Gemiddelde krullen

Voor een gemiddelde krul ga je voor een krultang onder de 25 mm en groter dan 15 mm. Als je een kleine krultang pakt, krijg je een minder natuurlijke krul dan wanneer je alleen een slag creëert. Het is natuurlijk net waar jouw voorkeur naar uit gaat en waarvoor je het haar wilt krullen.

Krullen In Mooie Slag

Kleine krullen

Heb je zin in een volle bos met kleine krulletjes die veel volume geven? Ga dan voor een tang onder de 15 mm.

Aparte krullen

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een totaal andere slag of krul te maken. Dit kan met een ‘wafel’ krultang of met een spiraal krultang.

Haar Krullen

Extra tips

  • Krul je jouw haar vaak? Dan kan je letten op de samenstelling van de krultang. Het is beter voor je haar om een volledig keramisch model aan te schaffen, zodat je haar zo min mogelijk beschadigt. De keramische platen zorgen ervoor dat je haar gelijkmatig verwarmd wordt en dus niet oververhit raakt.
  • Krul je jouw haar minder dan één keer per week, dan voldoet een krultang met een keramische coating. Deze geeft voldoende bescherming.
  • Heb je dun en gevoelig haar? Zet je krultang dan nooit hoger dan 180 graden. Hierdoor heb je minder kans op beschadiging.
  • Heb je juist dikker haar, zet dan je krultang hoger dan 200 graden. Gebruik altijd producten om je haar te beschermen.
  • Sla voor het krullen, tijdens het wassen, je conditioner een dagje over. Zo is je haar stugger en minder glad waardoor je krullen langer blijven zitten.
  • Breng na het krullen een speciale mousse aan in het haar of fixeer ze met een hairspray.
  • Vind je je krul te 'heftig', ga er dan voorzichtig met je handen doorheen en schud ze een beetje los. Zo zakken de krullen iets uit en krijg je een natuurlijker effect.

Bekijk hier alle krultangen.

Img 3240
Esmée