Makeup Bij Grijs Haar
Get The Look

Deze make-up tips geven coolness aan je grijze haar

Door: Lot
14/01/2017

Puur natuur of uit een flesje: grijs haar hangt er nog mooier bij met een matchend make-upje. 5 x advise:

1. Update de basis

De koele ondertoon van grijs haar kan je teint snel flets laten lijken, vooral hartje winter als er sowieso al weinig kleur op je snoet te bekennen is. Breng je gebruikelijke foundation aan en bekijk het effect kritisch bij daglicht: krijgt je huid er een natuurlijke, gezonde uitstraling van of oogt ze juist grauw? In dat laatste geval kan het helpen om een tintje warmer – niet per se donkerder! – te proberen of je vertrouwde foundation te mengen met een druppel vloeibare bronzer.

Een highlighter op je jukbeenderen, net onder je wenkbrauwen en boven het hartje van je bovenlip, biedt ook goed tegenwicht aan fletsigheid.

2. Goede camouflage

Stom, maar grijs haar accentueert blauwige kringen. Een gelige concealer heft dit kleurverschil op en laat je weer lekker fris uit je ogen kijken.

3. Kleur op de konen

Ook een vleug blush haalt een fletse teint op. Zachtroze, perzik en koraal doen het vanwege hun warme uitstraling goed bij de assige gloed van grijs haar. Poederige texturen kruipen snel in lijntjes, dus met een rijpe huid kun je beter kiezen voor een blush op crèmebasis of een met een mix van crème- en poederpigmenten.

Welke Makeup Als Je Grijs Haar Hebt

4. Op naar de wenkbrauwen

Goed idee om die te accentueren, krijgt je gezicht meer expressie van. Doe dat het liefst met koele tinten, zoals asbruin of -blond. Zo vallen ze niet uit de toon bij de rest van je haar.

5. Fel mag best

Een opvallend oog- en/of lipmake-upje kan prima door één deur met grijs haar. Vooral met een goede tint lipstick kun je als grijsharige wat meer jeu in je look gooien.

Een visagist tipte ons ooit heldere, warme roodtinten bij grijs haar. Die frissen de teint onmiddellijk op en staan minder streng en ouwelijk dan intens rood (om diezelfde reden is een glansje te prefereren boven een matte finish).

Roze-, abrikoos- en perziktinten zijn ook mooie opties, alles waar een zweem bruin in zit juist niet. Dat staat ontzettend ongezellig bij grijs en, nou ja, nogal grijzemuizerig. Op je ogen kan bruin overigens weer wel, vooral met een stevige streep eyeliner en een paar lagen mascara erbij.

Author Lot
Lot