1Brushes
Kort verhaal

Welke make-up kwast gebruik je waarvoor?

Door: Esmée
2/10/2016

Make-up kwasten zijn zeer essentieel in je make-up stash. Echter zijn er veel verschillende soorten, waardoor je wellicht de draad een beetje bent kwijt geraakt. Om deze reden zetten wij graag een aantal kwasten op een rij met uitleg.

Foundationkwast

Veel visagisten werken ermee, de foundation kwast. Door de gladde synthetische haren kan je de foundation mooi egaal aanbrengen op de huid. Door de smalle kant van de kwast kan je makkelijker bij slecht bereikbare plekken komen op je gezicht. Als je met vloeibare foundation te werk gaat, kan je de foundation het beste eerst op de rug van je hand doen. Vervolgens wrijf je er met je kwast overheen en breng je het aan op de huid.
Gebruik je crème foundation? Dan kan je het beste de kwast in de foundation draaien. Breng het dan met de kwast aan op je gezicht in mooie lijnen van boven naar onderen.
Met foundation kwasten kan je veel controle uitoefenen waar je de foundation precies plaatst. Let wel op dat je geen strepen creëert op je gezicht.

Poederkwast

De haren van een poederkwast staan niet dicht op elkaar. Dit komt omdat de poeder niet je gezicht dekt, zoals een foundation. Een poederkwast heb je in grote en kleinere maten. Wanneer je de poeder over je hele gezicht wilt aanbrengen kan je een grote kwast gebruiken. Dit scheelt een hoop tijd.

Kabuki kwast

De kabuki kwast is ideaal voor poeder. Hij brengt meer poeder aan dan een normale poederkwast maar zal daarentegen wel een natuurlijk effect geven.

1Brushes2

Blush kwast

Voor blush kan je het beste een afgesneden kwast nemen. Er zijn ook kwasten zonder afgesneden uiteinden. Maar een afgesneden kwast is er niet voor niets. Je kunt met deze kwast het product gemakkelijker aanbrengen bij de jukbeenderen, omdat jukbeenderen uitsteken. Het product wordt op deze manier egaal aangebracht.

Concealer kwast

Een concealer kwast is eigenlijk een kleine foundationkwast. Wil je graag je wallen camoufleren? Pak dan voor het beste resultaat een grotere kwast. Gebruik je concealer voor onzuiverheden of vlekjes, neem dan een kleine kwast. Met een concealer kwast kan je heel nauwkeurig de make-up op je gezicht aanbrengen.

Stippling brush

Doordat de haren van deze kwast uit elkaar staan, kan je heel subtiel make-up aanbrengen. Wanneer je een natuurlijke foundation look wilt, gebruik dan deze kwast. Hij is ook te gebruiken voor een blush met een krachtige kleur of erg gepigmenteerde kleuren.

Img 3240
Esmée