Header Wimpers
Uitgelicht

Zo kan jij je wimpers versterken

Door: Conny
26/03/2017

Van die wimperserums die je wimpers versterken: je hebt er vast wel eens van gehoord, maar werkt het nou eigenlijk? Het antwoord is ‘ja!’ en dit is wat het precies voor je wimpers doet…

Hoe werkt het wimperserum RevitaLash?

Er zijn uiteenlopende wimperserums of lash conditioners van verschillende merken verkrijgbaar, maar laten we even focussen op de één van de bekendste, namelijk RevitaLash. Dit wimperserum is voorzien van een mix van het gepatenteerde BioPeptin ComplexTM, plantaardige extracten, antioxidanten, peptiden en vitamine B.

De natuurlijke conditie van de haartjes wordt hiermee bevorderd, terwijl ze tegelijkertijd worden beschermd tegen breekbaarheid en broosheid. Met als resultaat prachtige, sterke wapperende wimpers na zo’n twee tot drie maanden. De meeste wimperserums werken op deze manier, alleen verschilt de ingredientenmix per merk en product. Andere bekende merken met wimperserums zijn bijvoorbeeld Nanolash, Rapidlash, Latisse, Swisscare of FEG.

Je krijgt door het wimperserum dus niet per se meer wimpers, maar die wimpers die je hebt, blijven langer doorgroeien en worden sterker. Het effect is dus dat je wimpers langer zijn en voller ogen.

Je hebt er wel een beetje geduld bij nodig, want door het af en toe eens aan te brengen, gebeurt er niets. Je moet dus echt volhardend zijn en het elke dag aanbrengen, gedurende drie maanden, wil je echt een opvallend verschil zien met hoe je wimpers aan het begin van die drie maanden waren.

Article Wimpers

Waarom is het wimperserum zo duur?

Schrik je van de prijs? Je doet met een verpakking RevitaLash van 2ml. ongeveer een half jaar. Best lang, dus omgerekend ben je rond de vijftien euro per maand kwijt aan langere, mooiere wimpers. Wanneer het maximale effect is bereikt na drie maanden, kan je de boel bijhouden door het wimperserum drie of vier dagen per week te gebruiken. Op die manier wordt het na drie maanden gebruik voordeliger, want je doet langer met een verpakking.

Geen geduld en toch vollere wimpers?

Weet je zeker dat je geen geduld hebt om een wimperserum te gebruiken? Dan is het natuurlijk ook een optie om stukjes nepwimper of volledige nepwimpers aan te brengen voor een instant glamour effect met volle en lange wimpers. Wel even oefenen, want je bent er niet meteen handig in. Het effect is natuurlijk niet long lasting, maar geeft wel meteen een prachtige look.

Of kies voor wimper extensions

Wimper extensions zijn ideaal wanneer je geen geduld hebt voor een wimperserum, maar wel een langhoudend effect wilt zonder gedoe. Bij one by one wimper extensions wordt er op elke wimperhaar een nepwimperhaar geplakt met wimperlijm. Een super precisie werkje, waar een professionele wimperzetter al snel zo’n twee uur mee bezig is.

Article Wimpers 2

Het resultaat is een waaier van wimpers, mooi donker, vol en zo lang als je zelf wilt (de lengtes zijn te kiezen). Zorg er wel voor dat je bij een ervaren wimper extension specialist gaat en niet op de prijs bezuinigt, want de verkeerde techniek of lijm kan funest zijn voor je natuurlijke wimpers.

Een startset en het zetten ervan kost rond de 85 euro en het aanvullen na een paar weken ligt rond de 40 euro. Je doet er meestal zo’n 4 tot 6 weken mee en daarna vallen er wat wimpertjes uit die weer moeten worden aangevuld om een mooi effect te behouden.

Author Conny
Conny