Hoevoorkomjeeenwinterdip
Uitgelicht

Hoe versla je de winterdip?

Door: Conny
12/12/2016

Wanneer de dagen korter zijn en het weer grauwer hebben we allemaal weleens last van een winterdipje. Gelukkig zijn er handige tips zodat je weinig last hebt van die winterblues.

Je hoeft je lifestyle echt niet drastisch om te gooien, wil je de winterdip kunnen verslaan. Vaak is je aanpassen aan de situatie al genoeg om er het beste van te maken en je zo goed mogelijk te voelen. Omarm de winter is misschien wel het beste advies en dat kun je op verschillende manieren doen.

Winter warmerland
Gehaast in de ochtend (terwijl het nog donker is) en gehaast in de avond (terwijl het alweer donker is): dat zijn van die dingen waarvan je een echte winterdip kunt krijgen. Doorbreek de sleur en boek een paar maanden voordat de winter begint al een reis in het midden van de winter naar een warm oord. Dubai of Curacao zijn plekken met zongarantie waar je heerlijk naar uit kunt kijken. Een citytrip naar Barcelona kan ook al voldoende zijn om je vitamine D level op te krikken met een winters zonnetje.

Chillax
Geen mogelijkheid om er tussenuit te piepen in de winter? Maak er dan het beste van in je eigen omgeving. Probeer dat gehaast te vermijden door wat vaker thuis te werken als daar gelegenheid voor is en wanneer je toch in de file moet staan of vertraging hebt met het openbaar vervoer, probeer dan te relaxen door te focussen op jouw favo muziek of een goed praatprogramma op de radio. O ja, en zorg dat je wat lekkers bij je hebt voor onderweg zoals een chocolademueslireep, fruit en een flesje vitaminewater. Zo kom je opgeladen op je werk of thuis.

Winterdip

Hulptroepen
Start je dag met voedingssupplementen die de winterdip uit de weg ruimen. Vitamine D is een goede aanvulling op je dagelijkse leefpatroon, aangezien je er weinig van krijgt via de zon tijdens dit seizoen. Thee met vitamine C bevat antioxidanten en helpt met het verhogen van je weerstand, net als weerstand verhogende supplementen. Neem een doosje met ontspannende thee mee naar je werk, zodat je ook daar in de zenmodus aan de slag kunt gaan. Een daglichtlamp is ideaal voor wie echt behoefte heeft aan meer licht tijdens de winter. Je kunt hem tijdens het ontbijt aan de keukentafel aanzetten of hem een vast plekje geven op je bureau tijdens het werken. Een geurkaars op je bureau met een ontspannende of juist revitaliserende geur helpen je gemoedstoestand ook een handje.

Cocoonen
Geef toe aan de winter en cocoon lekker in je eigen huis. Ga voor een heerlijke snuggle deken, ontspannende muziek, een goede film en verwarmde pantoffels. Klinkt een beetje granny, maar reken maar dat je nooit meer anders wilt. Ook een hittepit is lekker voor je nek of buik wanneer je last hebt van stress of moeilijk kunt ontspannen. Zet een uur voor je gaat slapen je slaapkamerraam wagenwijd open en leg alvast een hete kruik onder je dekens. Op het moment dat je naar bed gaat, is je kamer heerlijk fris en je bed cosy en warm: de beste combinatie voor een goede nachtrust.

Me-time
Draai ook je badkamerdeur eens op slot en maak tijd voor jezelf. Laat het bad vollopen met een heerlijke badolie en verwen je gezicht met een luxe masker. Ook je haar krijgt een oppepper wanneer je het verwent met een luxe haarmasker dat je ook de hele nacht kunt laten intrekken. Relax in de tussentijd met een goed boek of chille muziek. Erger je je aan je bleke smoelwerk? Gebruik dan een zelfbruiner voor je gezicht, die je tijdens het slapen laat intrekken. Zo zie je er ’s ochtends net even wat frisser uit dan zonder.

Author Conny
Conny