1Headersport
Uitgelicht

Workout beauty: wel of niet sporten met make-up op?

Door: Sharon
19/08/2016

We snappen natuurlijk maar al te goed dat je er altijd op je mooist uit wilt zien, ook in de sportschool. Een tomatenhoofd is namelijk bij niemand favoriet. Maar is het dragen van make-up tijdens je workout nu wel of geen goed idee?

Dat sporten met dezelfde make-up als tijdens het uitgaan niet helemaal goed voor je huid is, weten we ondertussen allemaal, maar welke producten kan je nu met een gerust hart gebruiken tijdens je workout?

Even afkoelen

Doordat je bloedcirculatie op standje maximaal gaat tijdens het sporten, krijg je vaak een rood gezicht. Dit is natuurlijk niet je beste look, dus na het sporten wil je het liefst zo snel mogelijk weer afgekoeld en met een normale kleur op je gezicht de sportschool uit wandelen. Hoe je dit doet? Gebruik een milde facewash en lauwwarm water om je gezicht na het sporten te wassen. Hierdoor reinig je de poriën van bacteriën en zweet. Om hardnekkige rode vlekjes te verdoezelen, kan je je gezicht na het wassen insmeren met een getinte moisturizer. Deze neutraliseert de roodheid, waardoor je tomatenhoofd instantly verdwijnt. Ook hydrateer je hiermee je gezicht. Over hydratatie gesproken: door voldoende water te drinken zowel tijdens als na het sporten houd je je vochtbalans op peil. Hierdoor voel je je niet alleen fijn, ook gaat je huid erop vooruit. Win-win situatie dus!

1Sportartikel2

Natuurlijk mooi

Om je huid in optimale staat te houden, is het beter om zo min mogelijk teintmake-up te dragen tijdens het sporten. Voel je je hier niet helemaal prettig bij? Kies dan voor een verzorgende creme met lichtreflecterende deeltjes, die je huid laat stralen. Met oogmake-up is het aan te raden om extra voorzichtig te zijn. Doordat je zweet tijdens het sporten, kan je make-up in je ogen terecht komen en irritaties en ontstekingen veroorzaken. Wil je toch niet zonder mascara de loopband op? Probeer dan een mascara met een milde formule of probeer nepwimpers of wimperverf.

1Sportartikel

Over lipstick

Voor de powervrouwen die graag een opvallende lipstick dragen tijdens het sporten raden we een matte lipstick aan die een long-lasting formule heeft. Ook kan je een lipstain proberen. Beide producten lopen niet uit, dus loop je geen risico op een clownsgezicht. Een extra voordeel van de lipstain is dat je het kan gebruiken om een blosje op je wangen te creëren. Al raden we dit natuurlijk niet aan als je last hebt van een tomatenhoofd.

0001 Author Sharon
Sharon