Yogapose
Uitgelicht

Goed in je vel door yoga met infrarood

Door: Conny
5/12/2016

Breng de winter zen door met ontspannende yoga-oefeningen en warme infraroodlampen. Zo creëer je een cosy cocon waar je het liefst de hele winter in blijft zitten.

Relax met yoga

Je hoeft geen zweverig type te zijn om aan yoga te doen. Dat vooroordeel is al zo oud, maar kleeft soms nog steeds aan deze ontspannende sport. Yoga draait om het bewust worden van je lichaam en het controleren van je ademhaling. Wanneer je je ademhaling kunt controleren, zal je bloedsomloop verbeteren en je lichaam automatisch warmer aanvoelen. Je lichaam ontspant, maar je geest ook en dat is precies wat er zo lekker aan is.

Je kunt yoga doen in een speciale yogastudio, maar ook gewoon thuis, op een moment waarop het jou uitkomt. Zelfs al doe je het maar tien minuten per keer; door herhaling voel je je beter en meer ontspannen.

En actie..
Rol je eigen yoga-mat uit en zet muziek op die je in de relaxmodus brengt. Oefen de yoga-posities uit een boek of via internet en ontdek welke volgorde van oefeningen het beste bij jou past. Soms heb je zin in energieke yoga met veel rekken en strekken en soms wil je wat meer ‘naar binnen’ gaan door je te focussen op je ademhaling en rustige oefeningen te doen in zittende positie.

Opwarmers
Om dat ontspannen gevoel een extra boost te geven, kun je infrarood lampen toevoegen aan je yogasessie. Deze fijne warmtelampen helpen je gewrichten en spieren te verwarmen, zodat je soepeler wordt in je bewegingen en je je zo licht als een veertje voelt.

Er zijn yogalessen waarbij infrarood warmtepanelen aan het plafond bevestigd zijn, zodat je een all-over warm gevoel krijgt, maar thuis kun je dit nabootsen met infrarood lampen voor thuisgebruik. Die zijn er in grote en kleine maten met verstelbare opties, zodat ‘ie altijd verwarmt op de plek waar jij dat wilt.

Maak je yogaroutine compleet met een Sauna Shaper Band die je om je buik en rug draagt. Naast dat het je contour en houding verbetert, verminder je ook de overtollige kilo’s dankzij het warme sauna-effect dat deze band creëert, zeker in combinatie met warmtestraling door infrarood. Draag ‘m onzichtbaar onder je kleding en niemand die het ziet.

Infaroodsauna

Wat is infrarood precies?

Infrarood licht heeft een langere golflengte dan bijvoorbeeld zonlicht (zichtbaar licht) en is daarom onzichtbaar, maar wel voelbaar. Infraroodstralen hebben alleen effect wanneer ze worden geabsorbeerd (door in dit geval je lichaam). Dan worden ze omgezet in warmte en daarom wordt infrarood ook vaak warmtestraling genoemd.

Andere voordelen
Infraroodlicht biedt nog meer voordelen. Zo kan het helpen de bloedsomloop te verbeteren (bye bye winterhanden en –voeten), stijfheid en rugpijn te verminderen, gifstoffen af te voeren en kneuzingen sneller te genezen. Je kunt zo’n lamp dus ook gewoon gebruiken wanneer je niet van plan bent om aan yoga te doen. Infraroodlicht is niet schadelijk, maar hooguit onprettig om in te kijken, dus probeer er niet in te kijken, sluit je ogen of draag een speciaal brilletje.

Author Conny
Conny