Header Wimpers Verven
How to

How-to: zelf je wimpers verven + tips voor bij wie het niet lukt

Door: Conny
3/10/2017

Heb je lichte wimperharen en bedek je ze altijd met een laag zwarte mascara? Dan zijn geverfde wimpers echt iets voor jou, want zo zijn je wimpers ook donker wanneer je geen make-up draagt en ziet je gezicht er toch ‘opgemaakt’ uit. Maar wimpers verven: hoe doe je dat gemakkelijk zelf en wat zijn de opties wanneer het echt niet lukt?

Zelf je wimpers verven

Je eigen wimpers verven is een heel secuur klusje. Je moet uitkijken dat de wimperverf niet in je ogen terechtkomt, want dan begin je te tranen en branden je ogen. Gevolg: je spoelt de wimperverf snel uit je ogen met lauw water en de eindstand is dat je dezelfde lichte wimpers houdt en flink wat frustratie rijker bent.

Maar is er ook een optie om het zelf te doen zonder gedoe? Heel eerlijk: nee. Dit is echt een klusje dat je moet overlaten aan de schoonheidsspecialiste of aan een vriendin/zus/moeder die een vaste hand heeft en jouw wimpers kan verven, terwijl jij je ogen goed dichthoudt. Alleen dan wordt het een succes en wie van zichzelf erg korte wimpers heeft, zal misschien niet erg onder de indruk zijn van het resultaat.

Je hoeft niet te verwachten dat geverfde wimpers je mascara kunnen nabootsen, want het is enkel een vleugje kleur en geen volume, krul of verlenging. Wel handig wanneer je op vakantie gaat en geen zin hebt om mascara op te doen, maar toch een beetje kleur op je wimpers wilt.

Wil je het toch zelf proberen? Dat kan uiteraard en je doet het zo:
Sfeer 2 Wimpers Verven

Volg deze 6 stappen om het beste resultaat te behalen:

Stap 1: Lees de handleiding van tevoren en volg deze tijdens het verven van je wimpers (instructies verschillen per merk wimperverf);

Stap 2: Zorg ervoor dat je wimpers zo goed als vetvrij zijn;

Stap 3: Breng een laagje beschermende vaseline aan onder de onderste wimperrand en boven de bovenste wimperrand;

Stap 4: Breng de activator en/of wimperverf aan en laat het inwerken volgens de handleiding;

Stap 5: Knipper in geen geval met je ogen en probeer niet stiekem toch even te kijken;

Stap 6: Verwijder de verf en aanschouw het resultaat in de spiegel.

En? Gelukt?

Andere opties

Voor wie het zelf-wimperverven geen succes is, zijn er gelukkig ook andere opties. Zo zijn er natuurlijk de valse wimpers voor een dag. Die kun je aanbrengen in plukjes, tussen je eigen wimperhaartjes met een beetje wimperlijm. Hiervoor heb je een redelijk vaste hand nodig en het resultaat is natuurlijk tijdelijk. Ook moet je niet met je vingers aan je wimpers plukken, want dan hangt er opeens een trosje wimperharen halverwege je kin.

Hetzelfde geldt voor de valse wimpers die je als volledige wimper aanbrengt. Een vaste hand is fijn en ook niet in je ogen wrijven. De valse wimpers die je zelf met wimperlijm aanbrengt zijn leuk voor een avondje, maar dus niet handig wanneer je juist geen omkijken wilt hebben naar je wimpers. Maar daar is ook een oplossing voor!

Sfeer Wimpers Verven

Wimper extensions

Geen mascara en elke ochtend wakker worden met een prachtige oogopslag en volle wimpers? Dat is de realiteit wanneer je kiest voor wimper extensions. Hierbij wordt door een professional op elke eigen wimper een wimperhaartje gelijmd (One by one extensions) met lang houdende wimperlijm, zodat je een heel natuurlijk resultaat hebt. Je kunt ermee zwemmen, douchen en slapen, zonder dat je je er druk om hoeft te maken. Na een tijdje vallen de wimpers beetje bij beetje uit en is het tijd om je wimpers weer op te laten vullen.

Er zitten veel voordelen aan deze wimper extensions, maar de nadelen zijn bijvoorbeeld de kosten (elke maand een paar tientjes, prijzen lopen uiteen per salon) en het is nog steeds niet care-free. Ben jij namelijk iemand die graag in haar ogen wrijft? Dan is dat een echte no-go met wimper extensions. Ook moet je er voorzichtig mee doen en het voelt natuurlijk anders aan dan je eigen wimperhaartjes.

Wat moet ik dan?

Is bovengenoemde niets voor jou? Dan heb je nog magnetische valse wimpers, die je als het ware op je wimpers klikt en die je eigen wimpers ertussen sandwichen. Ook zijn er mascara’s die een beetje wimperverf bevatten en je wimpers met een paar mascarabeurten donkerder maken. Een andere, zorg- en pijnvrije, optie is een inner-rim eyeliner. Hierbij omlijn je je ogen met een potlood op de waterlijn (het stukje huid dat zich vlak onder de bovenste wimpers en vlak boven de onderwimpers bevindt) en creëer je de illusie van donkere wimpers vanaf de haaraanzet.

En de laatste optie is misschien toch weer die good old mascara of gewoon blij zijn met je korte, lichte wimpers. Leg de focus ook eens op een ander gedeelte in je gezicht en stift bijvoorbeeld je lippen felroze.

Author Conny
Conny