1Headerblush
How to

Blush aanbrengen voor jouw gezichtsvorm

Door: Conny
8/09/2016

Blusher is een absolute essential in elke make-up collectie. Ook al heb je verder geen make-up op, een goede blush laat je gezicht stralen en geeft je huid een gezonde glow. Zo breng je ‘m aan voor jouw gezichtsvorm.

Lang gezicht
Heb je een langwerpig gezicht? Breng de blush dan aan op de appeltjes van je wangen en vervaag het richting je slapen. Zo lijkt je gezicht iets breder.

Ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht, breng je blush aan op de appeltjes van de wangen en vervaag je het met een speciale blusher kwast.

Rond gezicht

Om een rond gezicht iets smaller te doen lijken, breng je de blush in een schuine driekhoekvorm aan. Ga hierbij horizontaal over de wangen en trek de lijn, vanaf het punt dat deze bijna je neusbrug raakt, schuin naar boven richting je slapen.

Vierkant gezicht

Heb je een vierkant gezicht? Gebruik je blush dan in rechthoekige vorm die over de appeltjes van je wangen loopt. Een beetje zoals oorlogsstrepen, maar dan natuurlijk goed geblend met je huid.

1Artikelblush

Contouren met blusher

Wist je dat je met blush heel goed kunt contouren? Doe het subtiel en trek met je mond een ‘vissenmondje’. De ingevallen wangen die ontstaan accentueer je met een vleugje blush. Wanneer je dit heel onopvallend doet, ontstaat er een slankmakend effect in je gezicht. Liever een wat voller gezicht? Breng dan juist de blush op het hoogst gelegen punt van je wangen aan; op de appeltjes van je wangen die naar voren komen wanneer je lacht.

Welke kleur blush bij welke huidskleur?

Elke huidskleur

Peach is een kleur die altijd goed is. Perzikkleuren staan mooi bij elke huidskleur en zijn dan ook een must in je everyday toilettasje. Ga voor een textuur die er natuurlijk uitziet, dus het liefst een crèmeblusher met transparante finish, die je met je vingertoppen kunt blenden.

Lichte huid

Pale pink is een mooie kleur voor wie een lichte huidskleur heeft. De kleur is subtiel en ziet er bijna uit als de binnenkant van je lip. Wanneer je een superlichte huid hebt, kunnen andere tinten er vaak oranje uitzien.

Licht getinte huidskleur

Mauve is een mooie kleur voor de licht getinte huid. Deze kleur is rijk en geeft diepte aan je gezicht. Zachte bessentinten kunnen ook en geven je een popperige look. Feestje? Combineer je look dan met dezelfde tint op ogen en lippen, alleen varieer met textuur. Dus zijn je lippen glossy? Houd dan je ogen matte en je blush subtiel shimmery.

Donkere huidskleur

Een donkere huid kan veel pigment goed hebben, laat je dus niet afschrikken door de intense kleur in het doosje van je blush. Draag heldere en hoog gepigmenteerde kleuren, anders heeft het weinig effect. Baksteenrood of diep terracotta staan mooi warm en plum paars geeft je een coole en edgy look.

Author Conny
Conny