Glitter Glamour
How to

Zo draag je gouden make-up tijdens de feestdagen

Door: Conny
25/12/2016

Gouden make-up draag je misschien niet dagelijks, maar is perfect voor de feestdagen! Tijdens de laatste week van het jaar mag het allemaal net wat meer glans en glamour hebben, dus trek je make-up kwasten uit de kast en ga los met goud!

Hoe te beginnen
Een egale en rustige basis is belangrijk bij gouden make-up, want anders oogt je look snel rommelig. Bereid de huid voor met een make-up primer en egaliserende foundation, zodat vlekjes en oneffenheden verdwijnen en je basis make-up de hele dag (of nacht) goed blijft zitten. Wil je ogen of lippen flink opmaken? Kies dan voor een speciale oogmake-up primer of primer voor je lippen. Die zorgen ervoor dat je look op z’n plaats blijft.

Drie tinten goud
Geel goud, wit goud of rosé goud zijn drie prachtige opties, maar welke tint past goed bij jouw huidskleur? De zeer lichte huid gaat goed samen met een witgouden tint zoals champagne of parelmoer. Een getinte huid past mooi bij geelgouden make-up, want die geeft warmte aan je huid en een donkere huid combineert goed met rosé goud of brons goud, want die tinten geven je gezicht een 3Dimensionaal effect en halen de warmte in de huid naar boven.

Goude Makeup

Goud & glitter
Tijdens Kerst en Oud & Nieuw mag je all-out gaan met glitter en glans! Ga voor gekleurde lipstick met een gouden glans erin of ga voor puur gouden lipstick wanneer je extravaganza gaat. Pas wel op dat een gouden lipstick je tanden niet geler doet lijken dan ze zijn. Goed poetsen met een whitening tandpasta of kiezen voor een koele tint lipstick met gouden glans is de oplossing. Losse glitters breng je met wat wimperlijm aan op de huid, zodat ze goed blijven zitten en natuurlijk zijn je nagels bij uitstek geschikt om op te experimenteren met goud en glitter. Ga voor zwart met gouden glitter of kies voor een glitterlak met daarin zowel goud, rosé als witgoud voor een extra sprankelend party effect. Gouden mascara op de puntjes van je wimpers zijn de kers op de taart voor je partylook!

Gouden make-up bij een oudere huid, kan dat?
Ook wanneer je geen twintig meer bent en je huid bepaalde oneffenheden of lijntjes vertoont, kun je nog prima gouden make-up dragen. Een paar dingen om op te letten: gebruik de gouden make-up op de gladde delen in het gezicht, zoals onder je wenkbrauwen, op het jukbeen of in de ooghoeken. Zo gaat de make-up niet in bestaande lijntjes zitten en oogt je look fris. Pas ook op dat je het niet overdrijft, want een accent met gouden glans of paar subtiele glitters is leuk, maar teveel van het goede geeft een clownesk effect en dat is natuurlijk verre van de bedoeling!

Author Conny
Conny