Header
Nieuws

Zo laat je je eerste date niet verstoren door jeugdpuistjes!

Door: Conny
5/08/2016

Heb je binnenkort een eerste date of een belangrijk feestje en maak je je druk om jeugdpuistjes? Dat is echt niet nodig, want met handige tips en tricks maak je je huid weer mooi en vlekkeloos.

Begin bij de basis

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor je huid. Reinig je gezicht daarom ’s ochtends met een watje en lotion en ’s avonds met een milde gel wash, speciaal tegen jeugdpuistjes en mee-eters. Deze maken de huid schoon en verwijderen vuil, talg en make-up, zodat bacteriën minder kans krijgen om puistjes te veroorzaken. Wanneer je dit elke dag doet, merk je dat je huid rustiger wordt na een paar weken en dat puistjes minder snel ontstaan. Heb je een paar bestaande puistjes? Behandel ze dan met een behandelingscrème die je puistjes binnen vier uur minder rood en groot maakt. Ook ideaal voor ’s nachts, want niemand die het ziet en je huid herstelt tijdens het slapen het snelst.

In Article 2

Make-up

Draag je graag make-up en heb je last van puistjes? Gebruik dan altijd een anti bacteriële dagcrème en kies voor make-up met diezelfde eigenschappen. Een anti-bacteriële samenstelling zorgt ervoor dat bacteriën, vet en vuil zich minder snel in je poriën kunnen ophopen, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan. Kies voor make-up in een tube en niet in een potje, want dat is hygiënischer en zo smeer je minder bacteriën op je huid tijdens het aanbrengen van je make-up. Doe dit trouwens altijd met schone vingers of een schoon sponsje om dezelfde reden. Een dikke laag plamuur staat niemand goed, dus houd het luchtig en gebruik een dun laagje.

In Article 1

S.O.S. Tips

Puistjes voorkomen? Raak je gezicht zo min mogelijk aan, want zo breng je bacteriën over op de huid die puistjes kunnen veroorzaken. Steekt er vlak voor je date of feest opeens een giga puist de kop op? Knijp hem niet uit, want zo maak je de ontsteking alleen maar erger. Bedek hem liever met wat camouflage en leg de focus op een ander gedeelte in je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een puistje op je voorhoofd? Stift dan je lippen in een felle kleur. Zit ‘ie juist op je kin? Houd dan je lippen neutraal en maak je ogen extra op met oogschaduw en mascara. Zo zie je er top uit en ben je klaar om te feesten!

Author Conny
Conny