Drogelippen
Kort verhaal

Zo voorkom je droge lippen tijdens de gure herfstdagen

Door: Esmée
11/10/2016

De herfst is al enige tijd bezig en daarom kan je nu guur weer met wind en regen verwachten. Deze weersomstandigheden zorgen helaas voor droge lippen. Maar wat te doen tegen droge lippen? Bekijk onze droge lippen tips om dit heel gemakkelijk te voorkomen.

Blijf drinken
Niet alleen bij warm weer, maar ook met koud weer moet je goed blijven drinken. Hierdoor blijft je lichaam goed gehydrateerd en drogen je lippen ook niet zo snel uit.

Stay hydrated
Houd je lippen goed vet met een lippenbalsem of bijvoorbeeld Vaseline. Doordat je je lippen vet houdt met een lipbalsem, houden je lippen ook beter het vocht vast. Bovendien dient een lippenbalsem voor een beschermlaag voor andere invloeden op je lippen.

Lippenbalsem

Scrub je lippen
Het kan dat er dode huidcellen en velletjes op je lippen zitten. Deze kan je gemakkelijk weghalen door middel van een scrub. Met een aantal producten die je wellicht in huis hebt, kan je zelf een scrub maken. Je mengt hiervoor 2 theelepels suiker met 1 theelepel honing. Door het scrubben worden je lippen heerlijk zacht. Verzorg je lippen na de scrub met een balsem.

Lik vooral niet aan je lippen!
Likken aan je lippen heeft een averechts effect. Het speeksel maakt je lippen droog en schraal. Probeer je lippen vooral vet te houden met balsem die hiervoor bedoeld is.

Vergeet je vitamines niet!
Droge lippen kunnen ook worden veroorzaakt door een tekort aan vitamines. Dit zijn vooral de vitamine B. Deze vitamines zorgen voor een gezonde huid. Om zeker te weten dat je genoeg vitamine B binnenkrijgt, kan je het beste op je voeding letten. Vitamine B komt vooral voor in melkproducten, noten, volkoren producten, peulvruchten en bananen.

Notenvoorbeterehuid
Img 3240
Esmée