Header Zonnebrand Herfst
Uitgelicht

Waarom je ook zonnebrandcrème in de herfst moet gebruiken

Door: Merel
6/09/2017

De herfst is weer in aantocht. Dat betekent, helaas, lagere temperaturen en minder zonuren. Denk je dat je je zonnebrandcrème nu weer op kan bergen? Think again! De zon is dan wel minder krachtig in de herfst, het is toch belangrijk om je in te blijven smeren. Wij leggen je uit waarom.

Het voorkomt huidveroudering

Je smeert niet alleen tegen verbranding. Wist je dat 90% van de huidveroudering namelijk door de zon komt? Er zijn twee soorten ultraviolette straling: UVA en UVB. UVA is vooral verantwoordelijk voor het verouderende effect van de zon en UVB laat je huid verbranden. Zonlicht bestaat voor 95% uit UVA-stralen en voor 5% uit UVB-stralen. Dus zon maakt je huid vooral ouder in plaats van bruiner.

In de herfst worden de UVB-stralen voor het grootste deel tegengehouden door de wolken, maar de UVA-stralen gaan overal doorheen. Door de stand van de zon zijn deze stralen in de herfst wel minder intensief, maar je moet je er dus wel goed tegen beschermen.

Sfeer Zonnebrand Herfst

Het gaat uitdroging tegen

Doordat de temperaturen lager worden, neemt de kans op ruwe, droge plekjes op je huid toe. Het is dus belangrijk om je huid goed te hydrateren. Dit kan met behulp van een hydraterende dagcrème en nachtcrème, maar ook een hydraterend masker kan uitdroging tegengaan. Daarnaast zorgt de zon ook voor een uitgedroogde huid. De zonstraling is wel minder in de herfst, dus een zonnebrandcrème met factor 15 volstaat prima.

Toch verbrand?

Ben je toch verbrand? Gebruik dan aftersun. Met de Biodermal after sun gel-crème kun je je huid bijvoorbeeld tot 24 uur lang hydrateren. Deze crème bevat verzachtende en kalmerende panthenol (provitamine B5) en ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Zo is je huid in no time weer de oude!

Merel
Merel